Столична библиотека представя португалската култура

Столична библиотека

Снимка: Столица.bg

Столична библиотека, съвместно с Португалският езиков и културен институт „Камойнш София“ са организирали през месец март дни на португалския език и култура. Инициативата се нарича „Португалски пътеки в София“.

Две събития са посветени на тази инициатива - фотографска изложба „Португалски пътеки“ и „На кино в библиотеката“.

Изложбата „Португалски пътеки“ е на проф. д-р Марин Паунов, отличен познавач на португалската култура. Тя се открива на 18 март, понеделник, в 18 ч. в Столична библиотека. Посетителите духом ще преминат през различни места в Португалия до 1 април тази година.

„На кино в библиотеката“, ще излъчи три филма, свързани с Португалия. „Порто от моето детство“ е документален филм, дело на Маноел де Оливейр. Той е посветен на събитието „Порто - Европейска столица на културата 2001 г.“. Разказва за спомените от детството на режисьора за града. Филмът ще се прожектира в зала „Вяра“ от 18 ч на 21 март.

 „Връщам се у дома“ е филм, пресъздаващ живота на известния португалски актьор Жилбер Валенс. Прожекцията е в зала „Вяра“ от 18 ч. на 25 март.

„Флорбела“ е третият филм, който ще се излъчи в дните на португалската. Посветен е на Флорбела Шпанка, една от най-важните португалски поетеси на миналия век. Той ще бъде прожектиран на 27 март от 18 ч.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right