Столична библиотека с богата програма и изненади за 24 май

Столична библиотека

Снимка: Столица.bg

За 24 май Столична библиотека е подготвила много изненади и богата програма за своите приятели и читатели. Началото на честванията е на 20 май с поетична вечер, в която свои творби ще представи и Николай Милчев- учител по български език и литература.

На 22 май в Американския център ще бъде финалът на четвъртата кампания "На училище в Столична библиотека". В нея се включиха над 1000 деца от 30 столични училища. След това ще има награждаване на победителите в конкурса "Вековната мъдрост на моя град".

От 18.00 часа в Мраморното фоайе поетът и писател Георги Константинов ще представи новата си книга "Поезията като свидетел".

На 24 май е време за няколко редки изложби. "България в Европа, Европа в България" е със стари пощенски картички и албуми от цяла Европа от колекцията на проф. Михаил Неделчев. "Събуждащият книгите" представя редки издания на творци като Неофит Рилски, Марин Дринов, Любомир Милетич, първи издания на творби на Яворов, Пенчо Славейков и Елин Пелин и Кирил Христов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right