Столична библиотека с документална изложба, посветена на Достоевски

Столична библиотека с документална изложба, посветена на Достоевски

Снимка: Фейсбук

Столична библиотека с документална изложба, посветена на 200-годишнината от рождението на Фьодор Достоевски.

Столичната библиотека отбелязва 200 години от рождението на великия руски писател и публицист с тематична изложба на ценни книги и албуми от колекциите си.

Ще бъдат представени издания на произведенията на един от най-четените класици в Столичната библиотека на български, руски, английски,испански и немски език.

Също така ще има и критически студии за творчеството му на български, руски и английски език, съобщават от Столична община.

Столичани ще могат да разгледат изложбата от 11 до 30 ноември, в Мраморното фоайе (партер).

Ще бъдат изложени българските преводи на „Престъпление и наказание“, „Унижените и оскърбените“, „Братя Карамазови“, „Мъртвият дом“, „Идиот“, „Бесове“, „Юноша“, „Бедни хора“, „Дневник на писателя“, „Повести и разкази“, от 1895 до 1928 г.

Също така и до най-новите издателства на „Захарий Стоянов“, с поредица шедьовър, „Фама“, серия класика и др. в периода 2000-2021г.

Новите издания на руски език и критически материал за творбите на Достоевски от 2007 до 2020 г. са дарени на библиотеката от фонд „Руски мир“. Граждани ще имат възможност да видят и луксозния албум с илюстрации от големия руски художник Иля Глазунов към цитирани портрети на героите Достоевски.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right