Столична библиотека с две изложби в "Европейските дни на наследството- София 2020"

Столична библиотека с две изложби в "Европейските дни на наследството- Софи

Снимка: Столица.bg

С две изложби ще се включи утре Столичната библиотека в  традиционните „Европейски дни на наследството – София 2020“.Тази година те са под мотото „Опознайте културното наследство за цял живот!“. Едната изложба е за "Български резбарски школи", другата е посветена на 170 годишнината на патриарха на българската литература Иван Вазов. 
 
Изложбата от постери "Български резбарски школи", представена със специалното съдействие на Института по литература към БАН , проследява резбарските храмови традиции от възрожденските школи - от тяхното възникване в дълбока древност през утвърждаването им през XVI в. и до разцвета им в България през XVIII и XIX в. Посетителите могат да се запознаят с изящните дърворезби на изтъкнати майстори от Тревненската, Дебърска, Самоковска, Банска, Подбалканска, Несебърска и Софийска резбарски школи.
 
Столичани могат да разгледат и документалната изложба „София на Вазов“, посветена на 170 годишнината на патриарха на българската литература. Тя представя ретро разходка из Стара София – обичания град, какъвто е видял и описал в своето творчество великият писател, с оригинални фотоси от архива на Столична библиотека и цитати от неговите творби.
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right