Столична община организира среща на ученици с екипа на "Вездесъщият"

Велислав Павлов във филма Вездесъщият

Снимка: кино Арена

Ученици от столични гимназии ще се срещнат с актьора Велислав Павлов, който изигра главната роля във филма „Вездесъщият”, както и с екипа на лентата. Преди това тийнейджърите ще присъстват на прожекцията на 12 декември от 17 часа в кино Култура, съобщава artsofia.bg. Актьорът е известен и с ролята си на д-р Ковачев от тв сериала "Откраднат живот: Анатомия на гнева".

Срещата е организирана от Столична община, входът е с покани, а модератор ще е проф. Божидар Манов. Това е второто събитие на общината от инициативата за неформални срещи на български творци с младите хора. Първата среща беше преди две седмици с писателя Георги Господинов.

"Вездесъщият" е българсият филм номиниран за "Оскар". Режисьорът Илиян Джевелеков и Велислав Павлов в сряда ще отговарят на въпросите на младите си почитатели. Те ще разкажат и любопитни моменти от процеса на снимките. Също така интерес представлява и камапнията по представянето сред членовете на Американската филмова академия.

Продукцията е изцяло заснет в София и има подкрепата на Столична община в промотирането в САЩ. Лентата се прожектира в най-попоулярните киносалони в Лос анжелис от ноември и едновременно с това има събътия, който представят филма и екипа му.

Реализирането на „Вездесъщият” също е с помощта на на Столична община чрез Филмовата комисия, създадена през 2015 г. във връзка с титлата, която столицата носи „София - творчески град на киното” на ЮНЕСКО. В лентата се показват знакови за София места.

В кампанията по представянето на филма, българската столица се популяризира като град на киното и филмов център, който е конкурентоспособен с условията за снимане на филмови продукции.

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right