Столична община стартира приема на документи за „Солидарност в културата“

Столична община стартира приема на документи за  „Солидарност в културата“

Илюстративна снимка

Столична община стартира от петък, 24 април 2020 г., приемът на документи за инициативата "Солидарност в културата", която  е за финнасово подпомагане на хората в сферата на културата, пострадали от извънредното положение заради епидемията от коронавирус.

"Солидарност в културата" бе одобрена от СОС миналата седмица и е насочена в подкрепа на независимите творци и неинституционални културни пространства и екипи в условията на извънредна ситуация.

Инициативата стартира с бюджет от 150 000 лв., формиран от наличния бюджет на Направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности", като ще достигне над 400 000 лв. За финнасовата подкрепа в културата се включват и средства от възнаграждения на членове на Съвета за управление на Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия, на Надзорния съвет на Столичната агенция за приватизацията и инвестиции и на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд за времето на извънредно положение.

„Солидарност в културата” ще се реализира в две направления:

Направление 1: Подкрепа за индивидуални идейни проекти за онлайн културен продукт или културна изява на независими творци;

Направление 2: Подкрепа за идейни онлайн проекти на
- оператори на събития в сферата на културата, чрез които се осигурява устойчивост на неинституционални културни пространства
- организации с дейност в сферата на културата, които поддържат офис и екип.

Проектите трябва да се реализират през месеците май и юни, като тези на независимите творци ще бъдат подкрепени с по 1000 лв., а на организациите - с до 10 000 лв.

Подробности за условията, процедурата и изискванията за кандидатстване можете да намерите на сайта на Столична община в категория "Култура", където са публикувани формулярите за кандидатстване (kultura.sofia.bg/calendar/section-25-formulyari_i_dokumenti.html).

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right