Столичната библиотека с ден на отворените врати

Столична библиотека

Снимка: Столица.bg

Столичната библиотека с ден на отворените врати по случай професионалния празник на библиотекаря на 11 май. Празника ще започне в 11 часа пред библиотеката където ще се състои карнавално шествие "Приказният дух на пл. Славейков" с участието на деца от детски градини. В 12 часа в мраморното фоайе ще бъде открита изложбата „Моята родина е там, където е моята библиотека". Гост на празника ще бъде доц. д-р Тодор Чобанов – заместник-кмет на Столична община, който ще връчи една от наградите в кампанията „Библиотекар за един ден".

Програмата ще продължи с учредяване на Годишна стипендия на Столична библиотека за студент във Факултета по „Библиотекознание и културно наследство" на УниБИТ. Библиотеката на столицата е средище на традиции и иновации, за която е приоритет включването на млади, образовани и креативни личности.

В празника ще устват и известни творци, интелектуалци, приятели и партньори на библиотеката, като Георги Константинов, Владимир Зарев, Здравка Евтимова, Валерия Велева и др. Именно те ще четат свои произведения и ще отправят послания към Столична библиотека. Ще бъде открита и изложбата „Събуждащият книгите". Тя представя я известни български писатели, публицисти и общественици, чиято работа като библиотекари е малко позната.

Ще бъдат представени две от най-старите издания в Библиотеката на София, „Царството на славяните" и Поучение. По късно през деня ще бъдат връчени и награди за най-активен училищен библиотекар, най-активно читалище, библиотекар за един ден – категория „Дете" и библиотекар за един ден – категория „Възрастен". Събитията ще се състоят на 10 май от 8:30 до 19:30 ч. и 11 май от 8:30 до 14:45 ч.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right