Столичната галерия Арте представя „Разходка с Бимбо”

Столичната галерия Арте представя „Разходка с Бимбо”

Снимка: галерия Арте

Изложбата живопис е на Милко Божков

Галерия Арте представя изложбата живопис на Милко Божков „Разходка с Бимбо”. Вернисажът ще е на 2 декември  от 17,00 ч.

“Един колега и приятел на Милко Божков още в началото на неговия път в изкуството ми беше казал: „Ние всички, негови съкурсници, ще се развиваме, докато го има Милко и неговото предизвикателно виртуозно изкуство“. Именно тази особена изисканост, емоционална приглушеност, особен род естетизъм отличават творбите на художника, споделя Ружа Маринска.

За повече от 15 години съвместната ни работа с Милко отдавна се превърна в урок по професионализъм за нас, за колегите, за почитателите и последователите. Представянето на изложбите му е синтезирано и цялостно, живописта е чиста и звънка, усещането е за лекота и поезия. Да, поезия и не е случайно, че за финал на годината Милко е подготвил две съпътстващи изложби: „Салонът на природата“ по стихове на Борис Христов в СГХГ и „Разходка с Бимбо“ в Галерия Арте. Внимателният зрител лесно ще открие връзката между двете събития. Голямата изложба в Софийска галерия е резултат от близо 3 годишен проект на двамата големи творци Борис Христов и Милко Божков в тандем създали - текстово и визуално „хайку на камъка“, а камерната изложба в Арте е посветена на  „каменните дувари“ от селото на художника. Дори един камък от тези на Борис Христов е „прелетял“ и се е настанил в небесата на картината от плаката в Арте. Милко знае как да ни заинтригува, да ни накара да усетим малките частици от цялото, да видим дневното като изящно. Този път кучето Бимбо ни води през пейзажите, покрай дуварите от картина в картина: зиме, лете, денем и нощем. Красиво преживяване, нежно емоционално, човешко, но и майсторско!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

comment 134
26.11.2021 12:26
Firebg
пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/
Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right