Столичната галерия „Ракурси” показва изложба на Васил Абаджиев

Столичната галерия „Ракурси” показва изложба на Васил Абаджиев

Снимка: галерия "Ракурси"

Творбата „Аз съм“ съдържа серия от портрети

Изложба „Аз съм” на Васил Абаджиев ще бъде открита на 25 януари в галерия Ракурси, съобщиха от галерията.

Изложбата може да бъде видяна до 8 февруари 2022. „Аз съм“ съдържа серия от портрети, рисувани през последните две години. Това е един опит чрез средствата на живописта да изследвам неуловимите, променящи се образи на личността или сянката на личността. Портретите от изложбата като на дигитален дисплей представят проявленията и вътрешните състояния на човека като разпадащи се ефимерни образи, през които минава нашето съществуване.

Човешкото същество по природа е тревожно.

Още от раждането ни умът приема и отхвърля, харесва или не харесва... Лутайки се в тези крайности, човекът не може да постигне равновесие и спокойствие. Това закодирано бинарно състояние на ума е тема, която съм изследвал в работата си „Желание и отвращение“. „Аз съм“ показва влиянието на времето, което ни променя непрестанно. Васил Абаджиев е роден през 1966 в Сливен. Завършил е магистърска специалност „Живопис“ в Национална художествена академия. Има няколко самостоятелни изложби в България и множество участия в колективни изложби в България, Германия, Румъния и др. Занимава се със сценография и костюмография в театъра. Реализирал е над 30 сценографски проекта в България, Германия, Русия, Северна Македония и САЩ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right