Студенти от класа на проф. Атанасов: Време е за Ивайло

photo_library
  • Абсолвентите от класа на проф. Атанасов изнасят представление в подкрепа на

    Снимка: НАТФИЗ

  • Абсолвентите от класа на проф. Атанасов изнасят представление в подкрепа на

    Снимка: НАТФИЗ

Класът на проф. д-р Атанас Атанасов в НАТФИЗ е селектиран за участие в два много престижни фестивала. Възпитаниците му ще се дипломират през май, но освен с представянето си на международните форуми, те са се заели и с блатворителна дейност. Абсолвентите искат да помогнат на нуждаещият се от лечение Ивайло, който страда от мускулна дистрофия, съобщават от НАТФИЗ.

„В този живот си има приоритети! Сега е ВРЕМЕ ЗА ИВАЙЛО! Ние имаме всичко – млади сме, здрави сме! Имаме страхотно образование и спектакли, които се харесват от публиката, а очевидно и от селекционерите на фестивали. До април и юни има време. Все ще успеем да наберем средствата за пътуването, но Ивайло не може да чака. Затова, елате на 29-ти януари. Можем да му помогнем заедно. Ние сме тук, а вие?", призова Крис Топов от класа на проф. д-р Атанас Атанасов. 

Независимо, че самите студенти се нуждаят от финансова подкрепа за участието си във фестивалите, те решиха да посветят последния си дипломен спектакъл на Голяма сцената на Театър НАТФИЗ на Ивайло Карабанчев. От четирите свои учебни представления, класът избра да играе „Ние, духовата музика!" по разказите на Йордан Радичков, в постановка на Петринел Гочев, за да подпомогне 16-годишното момче в борбата с мускулната дистрофия.

Кутията за дарения ще обикаля публиката след всяко представяне на „Ние, духовата музика!" до май. Състоянието на Ивайло Карабанчев регресира, без лечение и рехабилитация животът му е застрашен. Ако имате желание и възможност да помогнете, посетете „Ние, духовата музика!" на 29-ти януари в салона на Театър НАТФИЗ и следете игралните дати на спектакъла през следващите месеци.

Възпитаниците на проф. Атанасов и спектакълът  „Хора с куфари" от Ханох Левин са селектирани за участие в 13-ото издание на Международният фестивал „Your chance"/ „Твоят шанс" през април в Москва и 5-то издание на европейския Festival „Reves D'avant L'aube 2019"/Фестивал „Сънища преди зазоряване" 2019 през юли в Париж.

 

Московският фестивал е най-големия международен театрален фестивал на студентски и следдипломни прояви. Привлича изявени млади театрални артисти от Русия, Европа, Азия и Америка. Домакин е на най-добрите театрални училища от света и се посещава от театрални режисьори, известни критици, кинорежисьори, кастинг агенти и продуценти. Фестивалът в Париж е едноседмично честване на уникалното европейско културно наследство в областта на театъра. Той спомага появата, представянето и укрепването на съвременния театър и новите театрални форми от Санкт Петербург до Лисабон и от Рейкявик до Самотраки.

Поканата към абсолвентите на проф. д-р Атанас Атанасов от фестивалите в Москва и Париж е висока професионална оценка за резултатите от четиригодишното им образование в Академията. Но, тъй като броят им е голям – 27 души, класът ще трябва да набере допълнителни средства, за да обезпечи пътуването си до Русия и Франция.

Който не може да присъства на спектакъла, а иска да помогне на Ивайло:

 

Титуляр: Ивайло Василев Карабанчев

IBAN BG68UBBS80021013561540

BIC: UBBS BGSF

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right