Студенти от НБУ с изложба за големите във фотографията на Женския пазар

Студенти от НБУ с изложба за големите във фотографията на Женския пазар

Снимка: Галерия "Сердика"

 
Студентите от бакалавърска програма „Фотография“ на Нов български университет (НБУ) ще покажат своето уважение към над 20 световно известни фотографи чрез изложба. Те са подредили експозицията „Почит (hommage) към майсторите на фотографията“. Тя може да се види в галерия "Сердика" на Женския пазар от 19 юни до 17 юли. Куратор е д-р Лиляна Караджова. 
 
Посетителите на галерия "Сердика" ще открият цитати към декадентското ежедневие на фотографа от XIX век Анри ле Сек, към класическите портрети на Ървинг Пен, поетиката на ежедневието на Йозеф Судек, метафоричните снимки на Имоджен Кънингам, неподправения хумор на Робер Даоно, неконвенционалните Дуен Мичълс и Юрген Клауке, личните преживявания на Нан Голдин. 
 
Чернобелите фотографии в галерия "Сердика" полагат мост към майсторите в близки до техните изразни средства, а няколко цветни графични интерпретации настояват, че тяхното място е в езика на настоящето. Удоволствието от откриването на цитатите в изложбата е оставено на самите посетители, които могат многократно да изпитат приятната изненада на отгатването. Тези, които желаят ще могат да проверят своите предположения, разгръщайки кратък каталог на цитатите. 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right