Светлинно шоу за софиянци от фасадата НГ "Квадрат 500"

НГ "Квадрат 500"

Снимка: МОСВ

Фасадата на Националната галерия "Квадрат 500" в София показва красотата на природата в анимация и музика чрез атрактивен 3D видео мапинг спектакъл. Светлинното шоу е част от кампания, подготвена от екипа на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." (ОПОС) и екоминистерството. То е предназначено да представи значимостта от мерките, изпълнявани по програмата. Това е първата такава инициатива на ОПОС и Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Анимациите върху сградата разказват за пътя на водата и красотата на природата. Изборът на сградата не е случаен. Свързан е с мисията на галерията като да бъде форум на културни перспективи и да е отворена за широката публика. Гражданите на столицата ще могат да се насладят на светлинното шоу върху фасадата на Национална галерия „Квадрат 500“ до 21 декември  в работните от 18:30 до 19:30 часа.

Красивите прожекции са посветени на каузата за грижа за чистотата на водите и опазването на биоразнообразието. От МОСВ призовават всички да се обединим за опазването на българското природно богатство.

Това няма да е последното светлинно шоу от кампанията на ОПОС у нас. През пролетта на 2019 г. ще бъдат прожектирани още две 3D видео мапинг анимации.

 

Редактор: Боряна Благоева

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

???????

Виж също

close

Бисери на оперетата и балета в парка на Военната академия...

Един от най-хитовите спектакли на Музикалния театър и на Балет "Арабеск" ще гостуват през юли на лятната сцена Парк "Вое...

Прочети още keyboard_arrow_right