Светлозар Желев представя новите си книги в софийското село Чавдар

-

Снимка: Facebook

Две нови книги с автор Светлозар Желев излязоха от печат на 5 май - Любовта за напреднали (Жените за любовта) и Любовта за напреднали (Mъжете за любовта).

Премиерата на книгите предстои на 8 май в софийското село Чавдар. В столицата книгите ще бъдат представени на 16 май.

Книгите съдържат 88 любови в над 200 текста, поезия и проза, казва Светлозар Желев.

Освен жената на живота му, литературата остава голямата любов в неговия живот. По думите му, тези сборници са малко по-различни, защото съдържат послания и автографи от писатели и поети, които са му написани върху техни книги. "Това не са просто няколко думи, написани от автор. Това е енергия, духовност, смисъл, познание", казва Желев. По думите му, това е именно близостта и емпатията, която можем да получим от един автор извът текста на неговата книга. Затова и е решил преди всеки текст да сподели с читателите тези послания, получени през годините.

В сборниците се съдържат и около 80% нови неща, писани специално за тези книги. Ще намерим и откъси от предстоящи книги – читателите ще могат да се докоснат до новия роман на Момчил Николов, и до част от предстоящата нова творба на Галин Никифоров.

Автор на кориците на книгите е Тео Ушев. „Много се радвам, че Тео прие да направи тези корици. Още, когато започнах да работя по книгата и да събирам текстовете, първото съобщение, което изпратих беше към него да направи кориците. Той прие на мига, което много ме зарадва“, разказа писателят пред БНР.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right