"Таборът отива към небето" от Ниш гостува в Музикалния театър

таборът отива към небето

Снимка: Музикален театър "Стефан Македонски"

Музикалният театър е подготвил поредната изненада за своите почитатели. Утре- 18 февруари, от 19:00 на сцената на "Стефан Македонски" може да гледате мюзикъла „Таборът отива към небето” – постановка на Народния театър на Ниш, Сърбия. Режисьор е Десимир Станоевич – популярен театрален и филмов актьор в Сърбия, който през последните години поставя театрални спектакли. Билети за спектакъла може да купите на касата на Музикалния театър и през сайта на театъра. Цената им е 10 лева.
 
В главните роли са звездите на Народния театър на град Ниш: Александър Маринкович – в ролята на Зобар, Майа Вукоевич-Цветкович в ролята на Рада, Мирко Борчевич като Макар Чудра, Ивана Недович (Майката на Зобар), Весна Станкович (Майката на Рада), Стефан Младенович (Талимон) и други. Аранжиментът на музиката е на Боривое Младенович и Игор Дунич. Сценограф е Ивана Савич, художник на костюмите -Деян Гоцич, хореограф - Небойша Громилич.
 
Текстът на мюзикъла „Таборът отива към небето” е по мотиви от новелата на Максим Горки „Макар Чудра”. В нея се разказва необикновената и романтична любов на Рада и Зобар, които живеят в необятната руска степ. „За нас, както и за Горки, циганите не са слаби и унижени хора, а народ, който обича живота, свободата и дивите ритми на песента и танца. Такива хора могат само да полетят към небето, защото земята е твърде тясно място за тях” – казва режисьорът на спектакъла. 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right