Таланти от Музикалното училище в София канят всички на пролетен концерт

Таланти от Музикалното училище в София канят всички на пролетен концерт

Снимка: Аделина Ангелова

Възпитаниците на Национално музикално училище „Любомир Пипков“ ще зарадват жителите и гостите на столицата с концерта „Пролетни приумици“. Събитието ще се състои на 4 май, от 19:00 ч. в зала „България“, съобщават от учебното заведение.

Публиката ще може да се наслади на пъстроцветна музикална програма, изпълнена от Младежка филхармония "София" и Младежка хорова капела, Юношеските хор и оркестър, Духовия оркестър и Народния хор към музикалното училище.

Под диригентството на Велислав Стоянов, доц. д-р Георги Петков, Славил Димитров и Тамара Маврова ще бъдат представени обичани произведения на известни български и чуждестранни композитори.

В музикалната програма са включени още и произведения, с които ще се отбележат 110 години от рождението на Парашкев Хаджиев и 100 години от рождението на Александър Райчев.

На финала ще прозвучи емблематичната филмова музика от сагата на Джордж Лукас „Междузвездни войни“, в чест на 80-ата годишнина на композитора Джон Уилямс.

Билетите за концерта са в продажба онлайн в мрежата на Ивентим и на касата на зала „България“.   

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right