Тържествена премиера на филма „Съ нами Богъ“

Премиера на филма „Съ нами Богъ“

Снимка: СО

В Дом на киното в София ще се състои премиерата на петте серии на документалния филм „Съ нами Богъ“. Събитието ще започне в 19.00 ч. на 16 септември, понеделник. Ще има антракт и коктейл за зрителите.

Филмът показва неизвестни факти от  историята на Третото Българско царство. В създаването на филма участват  Файв Стар Медиа Груп и Столична община. Партньори на продукцията са и дворците Шьонбрун, Версай, Ермитажа, Петерхоф, манастирите „Свети Франциск“ в Асизи и Атон, „Комбург“ в Кобург, както и много други.

Снимките са правени в 13 държави и 36 европейски града. Според режисьора Степан Поляков, филмът разказва за дните на новоосвободеното Българското царство, за които Европа не позволяваше да се разказва. Всяка една от сериите има различно заглавие и може да се гледа отделно, без да се загуби сюжетната линия.

Разказът започва от основаването на Първата Българска държава, минава през Второто Царство, падането под Османско владичество, съхраняването на духовността в Атон и бурните събития между 1878-а до 1947-а. Основните фигури са на тримата монарси – княз Александър Батенберг, цар Фердинанд Първи, синът му – цар Борис Трети, техните княгини, князе.

Европейската история се представя през влиянието на България по това време. Участие в сериала има и цар Симеон Втори. Продукцията е напълно независима, въпреки, че е подкрепена от Министерство на отбраната, Външно министерство, Общините Русе, Плевен, Пловдив, БНР и много други

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right