Театър „София“ с представления в съответствие с изискванията

театър София

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Първият театър, който откликна на разрешението за работа, е театър „София“, съобщава БТВ.

С освобождаване на част от мерките и ограниченията, приложени по време на извънредното положение, беше разрешено на театрите да имат сценични прояви. За момента те имат правото да играят постановки на открито като заетостта на местата трябва да е 30% от капацитета на мястото.

Първата реакция беше на театър „София“. Театърът има лятна сцена, която е била използвана не веднъж. В унисон с изискванията, сега ще се оборудва и с предпазни средства за публиката, сподели директорът Ириней Константинов.

Сега пространството приема 40 зрители. Сезонът вече беше открит с постановката „Апетит за череши“. Играят се представления от афиша на театър „София“. Предстои премиера на Теди Москов през месец юни.

През юни Народният театър пък ще използва задния си двор за представления. Дворът ще се трансформира в кафе-театър, който ще разполага с маси и столове около сцената. Театър пред театъра отново ще се проведе в края на месец август.

НДК също работи по нови планове, за да отговори на изискванията. Пространството пред зала А6 ще бъде превърнато в място за изяви. Обстоятелствата ще накара много културни институции да проявят креативност, за да могат да функционират.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right