Театър "София" с премиера на сцената на "Сълза и смях"

-

Снимка: Facebook, Театър "София"

Новото заглавие в афиша на общинския театър "София" е "Перфектни непознати". Текстът на известния сценарист и режисьор Паоло Дженовезе оживява и на театралната софийска сцена, и то за първи път.

Премиерата предстои на 25 май, на сцената на столичния театър „Сълза и смях“.

Седем приятели, шестима от които семейни, се събират на вечеря. Но всички те имат по няколко живота - служебен, личен и...таен. Какво ще се случи, когато прочетат съобщения от телефона на половинката си?

Режисьор на спектакъла е Стайко Мурджев, а актьорският състав е звезден: Лилия Маравиля - номинирана за АСКЕЕР 2023 за Водеща женска роля в „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“; Елеонора Иванова, която направи своя кино фурор в „Чалга“ и спечели наградата на Фондация „Стоян Камбарев“; Неда Спасова, Мартин Димитров и Алекс Иванова добре познати на аудиторията от сериала „Братя“; Мила Банчева, която всеки месец радва стотици деца във „Феята от захарницата“; Михаил Милчев – актьор със силно присъствие и талант; Пенко Господинов – ръководител на актьорски клас в НАТФИЗ.

Преводач на „Перфектни непознати“ е Нева Мичева. Сценограф – Никола Налбантов, номиниран за АСКЕЕР 2023. Композитор – Петър Дундаков.

За първата театрална премиера на „Перфектни непознати“ споделя повече режисьорът Стайко Мурджев:

"Драматургичният текст на Паоло Дженовезе - "Перфектни непознати" е интересен не поради успешната му кино-версия, нашумяла преди няколко години, а заради сложните и неочаквани взаимовръзки между персонажите, извеждащи съвременни, но и неочаквани теми, които се отнасят към житието на модерния човек.

Може би телефонът, като феномен в живота ни, крие голяма опасност и тя е, че е способен лесно да ни съблазни да му доверим тайните си, но без никаква гаранция за съхранението и опазването им. Човекът е като магическо кофчеже с тайни и тези тайни може да са, както скъпоценни бисери, така да се окажат невиждани нещастия или жестоки оръжия.
Човекът е кутия на Пандора с няколко дъна. И трябва да можем да носим отговорност за любопитството си и последиците от него, когато решим да я отворим. Илюзия е, че познаваме някого, било то и най-близкият до нас. Не можем да познаваме напълно някого, както не е възможно да познаваме вселената изцяло.“

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right