Театър "Възраждане" с премиера на пиесата "Сладка смърт"

Театър Възраждане

Снимка: Столица.bg

Театър "Възраждане" представя театрална постановка по Мате Матиш "Сладка смърт". Спектакъла разказва историята на двама емигранти, който се опитват да надхитрят системата на една чужда страна, та дори самата смърт. Те трябва да пропътуват разстоянието от Германия до Хърватия в ковчег.

Поет и алкохолик в емигрантска квартира попадат в трагикомични ситуации с черно чувство за хумор. Двамата се опитват да сбъднат мечтата за бленуван и спокоен живот в собствената си родина, но са поставени на ръба на провала.

Цинцо и Маринко са двама гастарбайтери, работещи в Мюнхен. Поради мизерията, нищетата и страха, в който те са принудени да живеят и работят, Цинцо решава да измисли гениален план, като инсценира смъртта си и пропътува пътя от Мюнхен до Хърватия, затворен в ковчег. Неговата идея е, след като „умре“, Германия да отпусне пенсия по смърт на жена му (като вдовица), която е в Загреб.

Критичен момент в идеята на Цинцо настъпва, когато поръчаният ковчег, пристигайки в квартирата му, се оказва къс и тесен. Маринко- самотен алкохолик, страдащ от епилепсия, е единственият приятел на Цинцо и само той знае за неговия замисъл. Маринко е поставен пред тежката дилема да остане сам завинаги в непозната страна без приятел или да се отдаде на изпълнението на плана. Но комичният обрат на събитията ни отвежда до момента, в който Маринко разбира, че е станала огромна грешка и въпросният ковчег няма да пътува за Хърватия, а за Турция. Оказва се, че към Хърватия пътува друг ковчег с друг мъртвец, заради объркване от страна на погребалната агенция. Жената на Цинцо е на път да посрещне мъртвец на име Абдул. Гробарите вече пристигат в квартирата и изнасят ковчега…

Премиерните представления ще бъдат на 18-ти и 20-ти юни от 19:00 часа в Театър "Възраждане". Билетите за спектаклите вече са налична на касите на театъра.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В аулата на Софийския университет ще прозвучи Stabat Mater от Дж.......

"Европейски музикален фестивал" кани почитателите на сакралната музика на Великденски концерт с безсмъртната барокова тв...

Прочети още keyboard_arrow_right