Тематична изложба с елементи на размисъл открива САМСИ

Изложба Свободата тук-и-сега

Изложба Свободата тук-и-сега

Откриват изложбата "Свободата тук-и-сега" на авторите Лиляна Караджова и Димитър Стоянович на 5 декември в Софийски арсенал - Музей за съвременно изкуство (САМСИ).

Проектът на двамата автори е мотивиран от дефицита в разбиранията за свобода в широката българската общественост. Фразата „тук и сега“ е деградирала в развлекателната индустрия, поради което Стоянович и Караджова я изписват философски, тук-и-сега.

Посетителите ще видят арестантски снимки и авторски текстове на тридесет български интелектуалци и общественици, автори на списание L’Europeo. Те са представени във фотографска инсталация и фотокнига.

Портретите са чернобели. Квадратът на средния формат и границите на кадъра служат като решетка, затваряща интелектуалците в собствените им образи, от които те се освобождават, подписвайки портретите и изземайки позицията на автора фотограф. Авторите се самоидентифицират с текст, който е посветен на личната им свобода тук-и-сега.

Изложбата е на разположение в САМСИ до 27 януари 2019 г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Ледовете на Антарктика" на Моста на влюбените в София...

В Деня на Земята, 22 април, на Моста на влюбените до НДК в София ще бъде официално открита изложбата "Ледовете на Антарк...

Прочети още keyboard_arrow_right