Тематична изложба с елементи на размисъл открива САМСИ

Изложба Свободата тук-и-сега

Изложба Свободата тук-и-сега

Откриват изложбата "Свободата тук-и-сега" на авторите Лиляна Караджова и Димитър Стоянович на 5 декември в Софийски арсенал - Музей за съвременно изкуство (САМСИ).

Проектът на двамата автори е мотивиран от дефицита в разбиранията за свобода в широката българската общественост. Фразата „тук и сега“ е деградирала в развлекателната индустрия, поради което Стоянович и Караджова я изписват философски, тук-и-сега.

Посетителите ще видят арестантски снимки и авторски текстове на тридесет български интелектуалци и общественици, автори на списание L’Europeo. Те са представени във фотографска инсталация и фотокнига.

Портретите са чернобели. Квадратът на средния формат и границите на кадъра служат като решетка, затваряща интелектуалците в собствените им образи, от които те се освобождават, подписвайки портретите и изземайки позицията на автора фотограф. Авторите се самоидентифицират с текст, който е посветен на личната им свобода тук-и-сега.

Изложбата е на разположение в САМСИ до 27 януари 2019 г.

Редактор: Боряна Благоева

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Представят "Незапочнат роман" в Столична библиотека...

Най-новата книга на Матей Стоянов- "Незапочнат роман" ще има своята първа среща с публиката на 27 юни от 18 часа в зала ...

Прочети още keyboard_arrow_right