Топбаритон блесна на „Софийски музикални седмици“

Топбаритон блесна на „Софийски музикални седмици“

Снимка: Елиана Митова

Фестът „Софийски музикални седмици“ отново предлага богата програма на столичните меломани и гостите на София. Срещата с известния пловдивски баритон Крум Гълъбов и чаровната му съпруга – пианистката Зарина Гетоева, бе истински празник за публиката. Баритонът е озаглавил самостоятелния си рецитал „Любов и разум“.

В програмата бяха включени творби на Тости, Верди, Чайковски, Рахманинов, Григ. Изящно прозвуча песента „Розата и върбата“ на малко познатия у нас аржентински компотизор Гуаставино. Крум Гълъбов е в отлична певческа форма. Той вае фразите, а Зарина Гетоева диша заедно с него. Актьорът от Драматичния театър в Пловдив, Петър Тосков, прочете съдържанието на някои от песните.

Крум Гълъбов е звезда на операта в Пловдив. Още като дете той пропява в този град като солист на Хора на момчетата на Стефка Благоева. Оперно пеене учи при световноизвестната наша певица Маргарита Лилова в Музикалния университет във Виена, както и в софийската консерватория. През 1996-та вече има договор за сценични изяви във Виена. Участва в майсторските класове на Райна Кабаиванска и Фиоренца Косото..

Получава лауреатско звание на Втория международен музикален конкурс в Сибиу „Vox Apts“. Неговата сила е операта. Там талантът се развихря, а персонажите, които ваи, са ярки и неповторими. Като бис на концерта Крум Гълъбов изпълни арията на Яго от „Отело“ на Верди и арията на „Алеко“ от едноименната опера на Рахманинов.

53-ото издание на Софийски музикални седмици е от 23 май до 2 юли и е част от Културния календар на Столична община.

Елиана Митова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right