Топлоцентрала - Куб представя "En-Trance: Женски тела в дигитални пейзажи"

-

Madonna photo collage by Zornitsa Stoyanova

Изложбата е първият самостоятелен проект в България на Зорница Стоянова

В галерията на Топлоцентрала КУБ предстои официалното откриване на международната изложбена платформа “En-Trance: Женски тела в дигитални пейзажи”, съобщават организаторите. Събитието ще е утре, 11 май от 18 ч.

Изложбата е първият самостоятелен проект в България на Зорница Стоянова и е изградена около концепцията за възприятието на женското тяло. Тя представлява единна платформа, в която са показни фотографии, арт филми и инсталации. Голяма част от филмите на Стоянова са част от нейни сценични произведения от 18-годишната й практика на хореограф във САЩ. В случая като част от изложбата е показана и селекция от международни арт филми, курирана от Стоянова, която представя женското тяло в различните му аспекти. Избрани са филми от България, Германия, Бразилия, САЩ, Италия, Франция и Финландия, както и VR филм от Нова Зеландия.

“В центъра на моята работа като хореограф и визуален артист стои политиката за женското тяло. В моето визуално изкуство използвам женското тяло като абстрактен обект, разкриващ идеи за сила в чувствеността и емоционалността. Като майка и завърнал се от Съединените щати емигрант, аз имам множество идентичности, които оформят съдържанието на всички мои артистични търсения.” - споделя самата Зорница Стоянова.

Изложбата “En-Trance: Женски тела в дигитални пейзажи” е създадена от „БодиМелд“ в партньорство с Галерия Топлоцентрала – Куб.

Ден по-късно, на 12 май от 18:00 ч. предстои да видим пърформанса “Altered States: a performance conversation” със Зорница Стоянова и Меган Бридж (САЩ), а на 9 юни от 18:00 ч. КУБ ще представи пърформанс и среща със Зорница Стоянова и Софи Верест (Белгия).

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"София е музика и танц" под патронажа на председателя на СОС Геор......

Председателят на СОС Георги Георгиев е патрон на концерта "София е музика и танц" на 27 септември от 19 часа в Музикални...

Прочети още keyboard_arrow_right