"Топлоцентрала" посреща за първи път в София Театър Словенско Младинско

-

Снимка: Столична община

В две вечери - на 22 и 23 ноември, в Регионален център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" в столицата ще бъде представен емблематичния спектакъл "Проклет да е предателят на отечеството" на Оливер Фърлич, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Спектакълът ще представят актьорите от Театър Словенско Младинско, които гостуват в София за първи път благодарение на "Топлоцентрала", "Таймлайн Продакшънс" и Фондация "Асоциация Информбюро".

Поставен премиерно в Любляна през 2010 г. в Театър Словенско Младинско, спектакълът на "лошото момче на Балканите" Оливер Фърлич е желан гост на всяка световна сцена и фестивал заради това, че е "истински, ангажиран, важен, груб, политически, постдраматичен, постмодерен театър, занимаващ се с нас и с времето, в което живеем". Зрители на четири континента разбират, че "не историческото събитие на Югославската война е в основата на това силно и блестящо представление, а присъствието на политическия проблем днес – готовността за зверства остава, трябва само да се натисне правилното копче".

В ролите ще видим Примож Безяк, Олга Град, Урош Каурин, Борис Кос, Урош Мачек, Драга Поточняк, Матей Речер, Романа Шалехар, Дарио Варга, Матия Вастл. Режисьор на спектакъла е Оливер Фърлич, драматургията е дело на Борут Шепарович и Томаж Топоришич. Сценография и костюми, подбор на музика: Оливер Фърлич.

Българските зрители ще имат възможност да гледат спектакъла със субтитри, дело на Timeline Productions. Превод от сръбски/английски/словенски: Стефан А. Щерев.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right