Три нови пространства отварят врати в студентския дом в София

Три нови пространства отварят врати в студентския дом в София

Снимка: Национален студентски дом

Ще бъде открита студентска читалня "Татяна Киркова"

Три нови пространства ще отворят врати в началото на годината в Националния студентски дом в София. Това става факт благодарение на дарителски средства, постъпления от разпространението на книгата "Домът и университетът. Споделени истории от Царство България", както и собствени приходи, генерирани от културна дейност през изминалата година.

Ще бъде открита студентска читалня "Татяна Киркова", която е оборудвана с дарение на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Второто пространство ще предлага споделен учебен терен "Свободен университет". Студентският дом ще се сдобие и със звукозаписно студио.

„Това са забравени назад във времето помещения в Националния студентски дом, който по същество е една много голяма сграда в центъра на София. От десетилетия, особено след демократичните промени, не малко репетиционни зали и пространства са били изоставени. Днес малко по малко възстановяваме тези помещения“, каза пред БНР Христиан Даскалов. Той изрази надежда 2022 г. да бъде успешна за културно-просветния институт.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right