"Три сестри" на Чехов в столичния театър "Възраждане"

-

Снимка: Столица.bg

Нова версия на класическата пиеса „Три сестри“ от Чехов ще има премиера тази вечер в театър „Възраждане", съобщават от театъра. Премиерните дати са 17 и 18 март.

Сценична версия и постановка: Стилиян Петров. Преводът и драматургията за спектакъла са дело на Людмил Димитров, а сценографията и костюмите - на Никола Тороманов. Новият превод възстановява оригиналния текст по ръкописа, включително отпаднали заради цензура реплики, съдържащи самостоятелни теми.

В ролите ще видим Мариана Жикич, Донка Аврамова - Бочева, Виттория Николова, Лили Шомова, Жана Рашева, Георги Златарев, Йордан Ръсин, Анатоли Лазаров, Свежен Младенов, Георги Няголов, Боян Фераджиев.

Пиесата се поставя на столична сцена за първи път след 15 години. "Оправданието тя да бъде поставена в настоящия момент (тук и сега) е не толкова обезпокояващата тема за войната, избухнала недалеч от нас само преди година и предизвикала естественото ни напрежение и загриженост за бъдещето ни. Далеч по-тревожният проблем, трайно превърнал се в психологически, личностен, прераствайки от (уж) временен в постоянен и, уви, вече почти неотменим, е този за инерцията на съществуването ни, за апатията, безволието и невъзможността желанията – осъзнати или интуитивни - да провокират не просто инстинкта за оцеляването ни, но и импулсите за постигане на духовното ни равновесие, в основата на което са вдъхновението и любовта", коментират от театъра.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинският Дом на културата „Средец“ отпразнува с концерт 50-а го......

С празничен концерт тази вечер Общинският културен институт – Дом на културата „Средец“ отбеляза 50-го...

Прочети още keyboard_arrow_right