Трупата Ходуъркс с два уъркшопа и танц в София

Трупата Ходуъркс с два уъркшопа и танц в София

Снимка: Столица.bg

Топлоцентрала ще бъде домакин на два уъркшопа и съвременен танц

Центърът за съвременни изкуства Топлоцентрала ще бъде домакин на два уъркшопа и съвременен танц: "Шедьовър“ на Hodworks/ Ходуъркс.

Танцът е в петък, 3 декември от 19.30 ч. Трупата Ходуъркс ще изнесе и два уъркшопа: на 3 и 4 декември, от 10 до 14 ч., съобщиха организаторите. Чаба и Емеше работят заедно от 2010 в трупата „Hodworks“ и множество други съвместни проекти. В този свой съвместен проект те изследват как се опредметява тялото, докато се превръща в прост инструмент на онагледяването. Всяко тяло е шедьовър на някого или на средата ни, повърхност на осъзнати и неосъзнати демонстрации. Тази демонстративна сила на тялото дава пространство за обезличено приложение на специфичен инструментариум. Модифицирайки тялото, можем да манипулираме средата си и така да осигурим свобода за предефиниране.

Изпълнител, пърформър и преподавател в сферата на съвременния танц, Емеше Цухорка завършва своето образование в Budapest Contemporary Dance School през 2011 година. В продължение на осем години тя е била член на HODWORKS, работила е още с Чаба Молнар и The Symptoms. Нейните тайни импровизационни игри като дете дават основата на свободата в артистичната ѝ работа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Излиза фотографски албум за театъра с подкрепата на Столична прог......

От 28 януари излиза албумът „Съвременен български театър“ на фотографа Стефан Н. Щерев, издаден с подкрепата...

Прочети още keyboard_arrow_right