"Цигулар на покрива" - новата гореща премиера на Музикалния театър

цигулар

Снимка: Музикален театър "Стефан Македонски"

В края на този месец ценителите на хубавата музика ще могат да се порадват на нова, гореща премиера на сцената на Музикалния театър- това е "Цигулар на покрива". Премиерните дати на хитовия мюзикъл са 24, 25, 26 и 31 януари
 
За първи път в България „Цигулар на покрива” е поставен на сцената на Музикалния театър през 1993 година. През януари 2020 година предстои премиерата на втората постановка у нас на златния бродуейски мюзикъл.
 
Заради сложността на сценографията и декорите, спектакълът ще се играе в десет последователни представления, които вече са в продажба.
 
Постановката на мюзикъла е на театралния режисьор Небойша Брадич от Сърбия. Сценографията е поверена на Мирослав Табачки (Сърбия), автор на сценографията на „Фантомът на операта” в Музикалния театър. Художник на костюмите е Исидора Молес (Сърбия), която е завършила костюмография в Италия. Отскоро тя е и солист в трупата на театъра и ще изпълнява една от ролите в спектакъла. Диригент-постановчик е Юли Дамянов. Хореографията е поверена на Анна Пампулова (гост). Участват солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър.
 
„Мюзикълът „Цигулар на покрива” е желан и чакан не само от публиката, но и от нас, артистите” – отбелязва директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова. „Това е една много силна драматургия, прекрасна музика и сюжет, които събуждат най-дълбоките човешки чувства. Сигурни сме, че спектакълът ще се приеме много добре от зрителите. Музикалният театър като традиционен носител в България на жанра на оперетата и мюзикъла ще представи най-доброто на своята публика като постановка.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right