Цигуларят Дейвид Гарет с концерт на стадион "Юнак" в столицата

-

Снимка: Facebook

На сцената, в сърцето на столицата, виртуозният Дейвид Гарет ще сподели музиката от най-новия си албум Alive - My Soundtrack. Събитието е част от едноименното европейско турне, което започна по-рано тази година.

Локацията е избрана заради възможността под открито небе да бъде създадена още по-подходяща атмосфера за българската публика, съобщават от екипа на виртуоза. Концертът ще е довечера, 30 август, от 20,00 часа.

"Албумът, както и настоящето турне, носят едно много лично и специално изживяване, защото споделям с публиката саундтрака на живота си. Всяка песен има история и разкрива емоция, с която съм се сблъскал най-вече по време на пандемията. Вярвам, че периодът беше изключително труден за всички, ето защо с този концерт искам да накарам хората да се почувстват отново живи и да празнуват живота с музиката ми", разказва Дейвид Гарет.

Зрителите ще видят интерпретациите на класически творби като "Конфутатис" на Моцарт и "Танц на рицарите" на Прокофиев, както и емблематични за музиканта изпълнения, като Staying Allive, What a Wonderful World, Beauty and the Beast и Imagine, рок хитовете Enter Sandman и Paint it Black.

През ноември предстои да излезе новият албум на музиканта, песните в който са вдъхновени и посветени на легендарните цигулари Дворжак, Глук, Менделсон, Шуман и още много други, на които Гарет се възхищава от дете.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right