Ученик на Борис Христов отбелязва рождението му с концерт в София

photo_library
  • Ученик на Борис Христов отбелязва рождението му с концерт в София

    Снимка: Елиана Митова

  • Ученик на Борис Христов отбелязва рождението му с концерт в София

    Снимка: Елиана Митова

Мария Луиза Бояджиева, дъщеря на легендарния телевизионен режисьор Хачо Бояджиев, и пастор Цветан Илиев са солистите в концерта „На учителя, с любов“, посветен на големия Борис Христов. Събитието ще се състои на 30 май от 19:00 часа в  методистката църква „Д-р Алберт Лонг“, намираща се на ул. „Раковски“ 86 в столицата.

Участие ще вземат пианистката Мая Василева – Четрокова, както и хорът на медиците „Родина“. Организатор е баритонът Георги Петков – ученик на Борис Христов, усвоил неговия стил на преподаване в Академията в Рим. Концертът ще се състои броени дни след рождения ден на колоса – 18 май. 

Дъщерята на Хачо Бояджиев завърши неотдавна с отличен успех института „Гнесини“ в Москва.  Тя вече се радва на първите си ангажименти в България. Пастор Цветан Илиев е надарен с разкошен теноров глас. И двамата са ученици на баритона Георги Петков.

 „Имах шанса да бъда в най-близкото обкръжение на Маестрото в Рим, да подредя библиотеката му. Пазя като скъп спомен часовника, дар от него. Като педагог се опитвам да внушавам на младите респект към делото на големите българи, един от които е Борис Христов“, каза Георги Петков, който също ще вземе участие в концерта като певец.

Петков е професор по пеене във Виенската консерватория „Франц Шуберт“. Във фоайето на църквата „Д-р Алберт Лонг“ вече е подредена изложба с уникални фотоси от пребиваването на Борис Христов в София по време на записите в храма „Св. Александър Невски“. Показани са и автографите на певеца, подарени на негови почитатели и ученици, както и кореспонденцията му с легендарната оперетна звезда Мими Балканска. Ще бъде изложен и портрет на великия певец, дело на младата художничка Жаклина Симова, която преди време организира изложба с образите на артиста в музея „Борис Христов“ в столицата.

Автор: Елиана Митова 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right