Ученик на Никола Гюзелев с блестяща роля в "Цигански барон"

Добромир Момеков

Снимка: Музикален театър "Стефан Македонски"

Оперният певец Добромир Момеков прави блестящ образ  в оперетата на Щраус „Цигански барон” на 27 февруари.Той влиза в кожата на Граф Хомонай. Това е втора роля за Момеков на сцената на Музикалния  театър. Оперетният си дебют в театъра прави в ролята на Фалке в нашумялата със своята ексцентричност постановка на „Прилепът” на режисьора Марияна Арсенова. В „Цигански барон” зрителите ще видят още Олга Динова (Чипра, майка на Сафи), Христо Сарафов (Коломан Жупан), Зорница Дамянова (Арсена,дъщеря на Жупан), Богомил Спиров(Отокар) и други.
В ролята на Граф Карнеро дебют прави Кръстан Кръстанов. Участват хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Дориан Молхов 
 
След завършване си на Музикалната академия в София Добромир Момеков специализира в Академията на Арена ди Верона – създадена за усъвършенстване на млади оперни певци. От 2005 той се обучава при големия български бас Никола Гюзелев. Момеков е пял на големи световни сцени като "Фестшпил"- Залцбург, операта в Страсбург и Националната Опера на Албания. Гастролирал е в множество театри в Северна Америка. В репертоара му влизат най- популярните творби на Пучини,Верди,Росини и Доницети. 
 
От поставянето си през 2011 година досега оперетата „Цигански барон” се играе с голям успех на сцената на Музикалния театър. Неин режисьор е Юлия Маринова, диригент – постановчик е Игор Богданов. Пищният декор и костюми на Евгения Раева и атрактивната хореография на Катя Богданова ни пренасят в един романтичен свят, където над всичко се извисява любовта.
 
„Цигански барон” завладява публиката с увлекателния си сюжет, но най-вече с музиката на Щраус. Зрителите проследяват със затаен дъх перипетиите, през които преминава любовта между Шандор Баринкай (Пеньо Пирозов) и красивата циганка Сафи (Марияна Арсенова). 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right