„Ухание на пури и джаз” ще гали ухото в столичния Музикален театър

„Ухание на пури и джаз” ще гали ухото в столичния Музикален театър

Снимка: Столица.bg

Мюзикълът е по романа „Великият Гетсби” на Фицджералд

Най-новото заглавие в афиша на Музикалния театър е българският мюзикъл „Ухание на пури и джаз” по „Великият Гетсби” на Фицджералд и сонетите на Шекспир. Режисьор и автор на либретото е Бойко Илиев, съобщиха от Музикалния театър.  Мюзикълът може да се гледа на 21 януари от 19 ч.

Композитор е Сашо Младенов, който написва музиката специално за трупата на Музикалния театър. Романът „Великият Гетсби“ на Фицджералд разказва историята на криминално забогателия Джей Гетсби и обсебващата му любов към красивата Дейзи Бюканън. Той е и лиричен разказ за епохата на джаза с целия й блясък и декаданс, разюздани мечти, амбиции и алчност. Това е история за неспирния бяг, в който всички ние сме увлечени, преследвайки химери, блянове и мечти.

Изяществото, с което тази творба улавя духа на една отминала епоха и едно изгубено поколение по време на Голямата депресия, отдавна й е отредило място сред най-великите романи на XX век. В мюзикъла участват Денко Проданов, Георги-Маноел Димитров, Александър Панайотов, Християна Лоизу, Илона Иванова, Александър Мутафчийски, Еделина Кънева, Христо Сарафов, Лъчезар Лазаров, Румен Григоров, Александър Василев, Зорница Гергинова, Павлина Петкова, Николай Димов, Пламена Михова, Ралица Анкова, Иван Христов, Никола Кабрузов, Алексей Римша, Сердикий Попов. Беквокали ще бъдат Илиана Генева, Весна Тодорова, Кремена Борисова. Музиката ще изпълни оркестърът на Музикалния театър с диригент Огнян Митонов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right