В "Къщата на София" ще разказват за Парашкев Хаджиев

-

Снимка: Facebook, "Къщата на София"

 „Забравеният Лозенец“ не тъне в забрава в края на октомври. На 27 октомври от 19,00 часа в Къщата на София на ул. "Миджур" 12 Магдалена Гигова разказва за Парашкев Хаджиев, съобщават организаторите.

Този път журналистката ще ви разкрие творческите и любовни истории на един от най-обичаните български композитори и музикални педагози. Ще научите и как Ирина Тасева на 50 години играе Жулиета, партнирайки на Апостол Карамитев, а дъщеря ѝ – Ирена Малеева снима филми с Фелини и отнема от Палома Пикасо художника Хундертвасер.

Като бонус история ще научите историята на Сирак Скитник, Олга Сирачката и приказната им къща на ул. "Борова гора" 28, построена по съновидение. Входът за събитието е свободен.

Това е поредно събитие, посветено на „Забравения Лозенец“, осъществено с подкрепата на Национален фонд "Култура". Една от целите на проекта е веднъж месечно да се организират тематични лекции. В тях разказваме за историята на Лозенец, как е създаден квартала, за архитектурата на знаковите къщи, за известните хора на изкуството, журналисти и учени, които са живели там, казват още организаторите.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right