В Музикалния театър: Пазят в строга тайна супер илюзия за "Принцесата на цирка"

В Музикалния театър: Пазят в строга тайна супер илюзия за "Принцесата на ци

Снимка: Музикален театър "Стефан Македонски"

Дългоочакваната премиера на Музикалния театър за новия сезон -  оперетата на Калман „Принцесата на цирка” ще има своята  среща със зрителите на 29, 30 и 31 януари. Тя беше отлагана два пъти, заради епидемичната обстановка в страната. Следващите дати на „Принцесата на цирка” в Музикалния театър са на 13 и 14 март. Билети на касата и в сайта на Музикалния театър 
 
За цирковия номер на мистериозния Мистър Хикс (в ролята Пеньо Пирозов, Богомил Спиров и Владимир Грудков) е създадена изключително сложна и ефектна професионална циркова илюзия. Засега тя е единствена в България и е изработена специално за Музикалния театър. В нея са вложени различни видове материали и три вида електроника. Илюзията се пази в строга тайна, дори от служителите в театъра, на които е забранено да разкриват подробности от нея.
 
В ролята на цирковата актриса Мейбъл гледаме младите солистки на театъра Десислава Николова, Илона Иванова и Елица Красимирова. Те се издигат над сцената на въздушен обръч заедно с професионалната циркова акробатка Йоанна Зашева. В трудните поддръжки на Мейбъл ѝ партнира дуетният ѝ партньор Тони - в тази роля се редуват Денко Проданов и Александър Панайотов. Двамата се справиха геройски със сложния репетиционен процес, по време на който имаха и травми.
 
Артистите Румен Григоров и Божанка Груева правят истински клоунади на сцената, която прилича на цирково шапито. Сценографията на спектакъла е дебют за Пеньо Пирозов. Художникът на костюмите Яна Дворецка е заложила на контраста. Костюмите на цирковите артисти са издържани само в три цвята – бяло, червено и черно за разлика от разточително пищните костюми на разглезените аристократи, към които са добавени и специално изработени шапки. 
В новата постановка участва почти целия състав на театъра - солисти, хор, балет и оркестър с диригенти Огнян Митонов и Дориан Молхов.
 
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right