В Народното събрание откриха фотоизложба, посветена на Седмицата на гората

-

Снимка: НС

В сградата на Народното събрание в София беше открита фотоизложба, посветена на Седмицата на гората, съобщават от институцията. Инициативата е организирана от народни представители от парламентарните групи на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“.

Изложбата е посветена на едни от най-уязвимите екосистеми – крайречните гори, които са най-чувствителните и застрашени местообитания в България. Те са подложени на незаконна сеч, освобождаване на площи за земеделски земи, създаване на плантации за бързо производство на дървесина, корекции на речните корита и добиване на инертни материали, каза народният представител Зорница Стратиева. С представянето на изложбата организаторите целят да насочат вниманието към българските гори, към тяхното управление, стопанисване и опазване, добави тя.

Експозицията откри председателят на Народното събрание Никола Минчев. Той отбеляза, че макар невинаги да си даваме сметка за това, горите са от изключително значение за нашия живот. Никола Минчев припомни, че през 2022 г. мотото на седмицата на гората е „Аз обичам гората“. В рамките на седмицата са организирани мащабни кампании по залесяване и почистване, включително с участието на доброволци и деца.

Приветствам усилията на всички, които осъзнават необходимостта от провеждането на подобни кампании и от реализирането на активна политика с цел възпитаване на дух на опазване на околната среда у младите хора, добави председателят на народното събрание.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right