В НДК представят танцовата мистерия „Сънят на Пилат“

Сънят на Пилат

Снимка: СО

За световната премиера на танцовата мистерия „Сънят на Пилат” по музика на Стефан Димитров бе избран балетът на Старозагорската опера, съобщават от Столична община.

Първото представление ще се състои на 16 октомври 2021 г в Зала 1 на НДК. „Сънят на Пилат” е колективен проект на „Палмс мюзик“, фондация „Ценности“ и Старозагорската опера и оживява с подкрепата на Столична община.

Спектакълът обещава да бъде едно знаково събитие в културния живот на цялата страна. Въпреки че вдъхновението идва от  „Майсторът и Маргарита“ на Булгаков, Стефан Димитров прави своя интерпретация, която не се базира на текста.

Музиката на Димитров невероятно добре поднася духовната визия на Булгаков на съвремения човек и дава свежа интерпретация на идеите за добро и зло, светлина и мрак, и за корените на тези сили.

Стефан Димитров замисля „Сънят на Пилат“ преди повече от 20 години, пише го в продължение на четири.

Екипът в Старозагорската опера, който прави постановката, е международен, ръково ди го известният руски хореограф Василий Медведев.

„Отдавна не е правен толкова мащабен, пълнометражен балет в две действия, с огромно количество костюми, с много сложна и красива хореография и масови сцени. Артистите са въодушевени от предизвикателството. Наистина е голяма световна премиера“, споделя директорът на Старозагорския балет Силвия Томова.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right