В "Сатирата" връчват наградите "Златен кукерикон"

-

Снимка: Столица.bg

Традиционната, шеста поред церемония по връчването на наградите „Златен Кукерикон“ за достижение в хумора и сатирата в българския театър ще се проведе тази вечер, 7 април. Тази година церемонията преминава под мотото "Сатирично училище".

Празникът тази година съвпада с 65-ата годишнина от създаването на Сатиричния театър „Алеко Константинов“, каза пред БНР Богдана Костуркова, драматург на театъра. "Има и театри с традиции, както и такива, които за пръв път посягат към комедията. За мен е важно, че има и сатира – ярка, съвременна, политическа", добави тя.

Наградите на столичния Сатиричен театър се връчват на актьори извън него, които се насочват и работят в атрактивния, но труден жанр, предизвикващ усмивка у публиката. Номинациите са в пет категории: Дебют млада надежда, Женска роля, Мъжка роля, Режисура и Спектакъл.

С наградата за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев ще бъде удостоен големият актьор Ицхак Финци. Той ще е поредният носител на приза след Пламен Марков (2021), Андрей Аврамов (2020), Татяна Лолова (2019), Славчо Пеев (2018).

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right