В Сатиричния театър отбелязват 90 г. от рождението на големия режисьор Методи Андонов

-

Снимка: Сатиричен театър "Алеко Константинов"

Тази вечер в Сатиричния театър "Алеко Константинов" от 19,30 часа ще бъдат отбелязани 90 години от рождението на големия български режисьор Методи Андонов. Името му винаги ще се асоциира с филми като "Бялата стая" и "Козият рог", които остават шедьоври в нашето кино.

Преди обаче да се отдаде на киното, той работи на театралната сцена и е бил директор на Сатирата. "Дойдох в театъра през 1959 г. и това е най- голямото събитие в моя театрален живот. Където и да отида от тук нататък, работата ми в Сатиричния театър определи моята театрална съдба завинаги", казва режисьорът.

"За мен е важна паметта. Важно е да знаем и ние, а и поколенията, които идват след нас, кои са онези личности, които са дали всичко от себе си, за да съществува театъра и днес", каза пред БНР директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

"На 18 март сме поканили хора, които са го познавали - негови приятели, а също и Пламен Марков, който е измислил, направил и "видял в тъмното" камерната зала на Сатиричния театър, която носи името на Методи Андонов", разказа още Сърменов. 

Ще бъде представен филмът на Владимир Люцканов и Антоанета Бачурова от поредицата "Умно село", посветен на големият режисьор. Александър Григоров ще представи един от емблематичните монолози от пиесата "Суматоха" от Йордан Радичков, поставена за прав път на сцена именно от Андонов. Стефан Мавродиев ще разкаже за особеностите на работата с режисьора.

"Ще разкажем доста интересни факти и любопитни неща, ще се опитаме да залеем публиката със снимки и спомени за този наистина велик човек", обеща Калин Сърменов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right