В Сатиричния театър в София представят фототипно издание с пиеси на Радой Ралин

-

Снимка: Сатиричен театър "Алеко Константинов"

Фототипно издание на две пиеси "Златното руно – Опера за певци без глас" и "Властитутка – съвременна приказка за златната рибка" от Радой Ралин ще бъде представено в столичния Сатиричен театър.

Изданието ще срещне столичната публика днес, 21 април. Откъси от пиесите ще прочетат актьорите Маргарита Хлебарова и Теодор Елмазов. За изданието ще говори Кин Стоянов, син на Радой Ралин. На българския пазар вече има една прекрасна книга с две пиеси на Радой Ралин, насочени към теми, които са особено важни и днес - темата за властта, за идеала и за надеждата.

"Радой Ралин продължава да предизвиква интерес с творчеството си към днешния човек“, казва Богдана Костуркова, театровед и драматург на Сатиричния театър "Алеко Константинов". Ралин е творецът, който възроди нетрадиционни за българската сатира жанрови форми и разшири жанровата територия на съвременна сатира с уникалните си думи. Той работи във всички жанрове на сатиричното изкуство, а чрез тези две свои пиеси предлага един интересен поглед към вечните теми, припомня тя.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НАТФИЗ даде сцена на ученици, които изпълниха стихове от утвърден......

Каквото и да си говорим за поезията, едно е сигурно: тя определено е на мода, и то в най-добрия смисъл. Вдъхновяващо е д...

Прочети още keyboard_arrow_right