В София деца ще представят изложбата „Аз вдъхновявам”

В София деца ще представят изложбата „Аз вдъхновявам”

Столична библиотека

Изложба в Столична библиотека за Деня на народните будители

Прекрасните малки художници от специалните групи на детски градини № 59 „Елхица" и № 189 „Сто усмивки" - София ще представят на 1 ноември 2021 г. от 9:30 ч. пред Столична библиотека тяхната изложба „Аз вдъхновявам".

Изложбата - „Аз вдъхновявам " - рисунки за Музея е проект на фондация „Изкуството и детето", финансиран от Държавна агенция за хората с увреждания, с цел - събиране на фонд от детски рисунки за Музей на детското изкуство. Посредством арт терапия проектът помага на най-малките деца със специални образователни потребности да изразяват своите чувства и емоции, да развиват своето въображение и творчески способности.

Резултатът от това е изложба - „Аз вдъхновявам", в което именно те са активните участници. Не случайно датата на откриването е 1 ноември – Денят на народните будители.Така изложбата става още по-важно и значимо събитие за децата, за техните родители, приятели и семейства, за всички нас като общество. Вярваме, че с неподозираните дарби в художествено творческите интерпретации на вълшебните малки художници, тя ще събуди доброто във всеки, докоснал се до нея.

В дългата и трудна работа на отговорните институции, които подкрепят децата и изкуството, като партньор и домакин на изложбата се включи и Столична библиотека.

Изложбата може да бъде видяна до 10 ноември 2021 г. вкл. в Мраморно фоайе - партер на Столична библиотека, срещу представяне на валиден зелен сертификат.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Софийската опера ще участва във фестивала "Кьонигсвинкел класика"......

Софийската опера ще участва във фестивала "Кьонигсвинкел класика" във Фестивалния театър "Нойшванщайн" във Фюсен, Бавари...

Прочети още keyboard_arrow_right