В София стотици деца ще получат мечтаната книга за Коледа

В София стотици деца ще получат мечтаната книга за Коледа

Снимка: Столица.bg

Кампания „Едно дете чака магия! Стани магьосник – подари му книга“

За втора година кампанията „Едно дете чака магия! Стани магьосник – подари му книга“ ще зарадва стотици деца с мечтаната от тях детска книжка. Инициативата се провежда от Национална мрежа за децата в рамките на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи до 15 декември.

Всяко пето дете в България няма книжки, които са подходящи за неговата възраст. Много деца мечтаят да получат книга за Коледа, но това никога не се случва. Техните коледни желания са събрани от членовете на Национална мрежа за децата и чакат своя „магьосник“ на https://www.napravimagia.org/.

Всеки почитател на детските книжки и детските усмивки може да избере книга от списъка на сайта https://www.napravimagia.org/, която да купи и изпрати на детето, което я е пожелало, до 15 декември. След успешното си първо издание, кампанията „Едно дете чака магия! Стани магьосник – подари му книга“ се превръща в традиционна. През 2020 г. над 300 дарители подариха на повече от 600 деца книга. Така децата намериха  под коледната елха мечтаната книжка и се потопиха във вълнуващия свят на герои като Пипи Дългото Чорапче, Алиса, Мечо Пух, Малкият принц и много други, чиито истории си спомняме с вълнение.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right