В Столичния куклен театър обявиха носителите на наградата "Сивина"

В Столичния куклен театър обявиха носителите на наградата "Сивина"

Снимка: Светослав Караджов

Столичният куклен театър бе домакин на една прекрасна проява- единадесетата церемония по връчването на наградата „Сивина”.  Призът  е  за поощряване  на  млади  актьори в кукленото изкуство. Те са номинирани и отличавани за една от първите си три изяви на професионална сцена. 
 
Отличието отиде при младите актьори от Държавен куклен театър – Русе. Те получиха признание за  дебютния им спектакъл “Вълкът и седемте козлета”.  Ивета Маринова, Светлина Станчева, Мартин Пашов и Димитър Пишев  взеха грамоти, статуетки и парични награди. 
Режисьорът Злати Златев бе удостоен с наградата на Асоциацията за цялостен принос към българското куклено изкуство.
 
Церемонията трябваше да се състои в деня на кукления театър – 21 март. Но се отложи заради извънредната ситуация през м. март. Преди ден тя премина при строго спазване на всички COVID-мерки. По традиция събитието е част от Софийски куклен театрален салон и се провежда в навечерието на връчването на наградите ИКАР, което също бе отложено и ще се състои на 31 октомври т.г.  
 
Наградата е учредена през 2009 г. на името на Сивина Сивинова. Тя беше една от най-ярките млади актриси в Столичния Куклен Театър. Името на наградата е  почит и  преклонение пред творчеството на  цялото талантливо актьорско семейство Сивинови – Иван, Ваня, Нина и Сивина. Идеята за наградата е на Кирякос Аргиропулос и доц. Петър Пашов, подкрепена от режисьорската колегия към АКТ-УНИМА, България и Съюза на Артистите в България. 
 
 
 
 
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right