Въздушен обръч и специални илюзии в "Принцесата на цирка" в Оперетата

Въздушен обръч и специални илюзии в  "Принцесата на цирка" в Оперетата

Снимка: Музикален театър "Стефан Македонски"

Музикалният театър представя на 23,24 и 25 октомври първата си премиера за новия сезон. Това е оперетата на Калман „Принцесата на цирка”. Тук обаче зрителите няма да видят само красиви тоалети, страхотен сюжет и брилянтно пеене. За първи път в театъра заедно със солистите на сцената ще излязат и професионални циркови артисти. 
 
Режисьор на спектакъла е Юлия Маринова. Дебют като сценограф прави Пеньо Пирозов. Художник на костюмите е Яна Дворецка, хореограф – Татяна Янева. В новата постановка участва почти целия състав на театъра - солисти, хор, балет и оркестър с диригенти Огнян Митонов и Дориан Молхов. Музикален ръководител е Юли Дамянов, хормайстор Людмил Горчев.
 
За цирковия номер на Мистър Хикс(в ролята Пеньо Пирозов, Богомил Спиров и Владимир Грудков) специално за Музикалния театър е създадена илюзия, която засега е единствена в България.
 
В трудните изпълнения на въздушен обръч редом с цирковите артисти гледаме каскадните солисти на театъра Десислава Николова, Илона Иванова и Елица Красимирова в ролята на Мейбъл. В сложните акробатични номера – в ролята на Тони - ще им партнират Александър Панайотов и Денко Проданов.
 
Артистите Румен Григоров и Божанка Груева ще се превърнат в клоуни, за да се получи истинска илюзия за цирк на сцената на Музикалния театър. В изкусните клоунади в ролята на Пинели Румен Григоров ще се дублира със своя колега Иван Панев, който освен дългогодишен солист на Музикалния театър е и актьор в Сатирата.
 
В трудната във вокално отношение роля на Федора, за чиято ръка спорят всички мъже на сцената, ще видим примите на Музикалния театър Добрина Икономова, Валентина Корчакова и Еделина Кънева. Като Барон Шатоньов, който крои планове за богатството на Федора, гледаме солистите Христо Сарафов, Александър Мутафчийски и Добромир Момеков. В субретната двойка на Клара,властната майка на Тони, и нейният подчинен Макс – гледаме Людмила Козарева и Стефан Петков, който се дублира с Кръстан Кръстанов.
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В аулата на Софийския университет ще прозвучи Stabat Mater от Дж.......

"Европейски музикален фестивал" кани почитателите на сакралната музика на Великденски концерт с безсмъртната барокова тв...

Прочети още keyboard_arrow_right