Вечер, посветена на Стефан Данаилов в Народния театър

-

Снимка: stefandanailov.com

Кулминацията на честването на 80 години от рождението на Стефан Данаилов ще бъде днес, 9 декември - датата, на която Мастерът щеше да празнува.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще връчи на сцената на Народния театър в София поредната "Стипендия на Ламбо", чийто създател е самият той. Проектът се осъществява със спомоществователството на фестивала „Сцена на кръстопът“.

На сцената на театъра от 19,00 часа ще бъде представен и спектакъла "Стефан Данаилов на 80: Години любов", чийто създател е племенницата на актьора Росица Обрешкова. Всички средства от продадените билети ще бъдат дарени на Дома на ветераните на културата и изкуствата в кв. "Захарна фабрика", за който дом приживе Данаилов се грижеше.

В спектакъла тази вечер ще участват Нина Николина с магическите гласове на България, Александър Кадиев, Радина Боршош, Владо Въргала.

Също в днешния ден в 12,00 ч. ще бъде открита изложба с непоказвани фотографии на обичания актьор в градската градина, а в кино "Одеон" ще бъдат излъчени филми, обединени от темата "Партньорките на Стефан Данаилов", сред които "От нищо нещо", "Търновската царица" и "Князът".

Ще бъде представена и книгата „Колко е лесно да бъдеш обичан – 25 истории от учениците на Стефан Данаилов“, с автор Александра Александрова. Историите в книгата са разказани от Параскева Джукелова, Иван Бърнев, Асен Блатечки, Свежен Младенов, София Бобчева, Антоанета Добрева – Нети, Иван Юруков, Павел Иванов, Ралица Паскалева, Лидия Инджова, Александър Кадиев, Деян и Дарин Ангелови, Стефания Колева, Явор Вълканов, Ваня Щерева, Ненчо Илчев, Евгени Будинов, Никола Парашкевов, Ана Пападопулу, Валери Йорданов, Асен Данков, Радина Боршош, Севар Иванов, Евелин Костова, Башар Рахал.

Събитията по програмата „Стефан Данаилов на 80: години любов“ се осъществяват със съдействието на Българска национална филмотека, ЦСКА, издателство Книгомания, Столична община, Народен театър "Иван Вазов", БНР. Мащабната национална програма включваше още "Ламбо сафари", създаване на книгата "Стефан Данаилов. Игра на живот" и премиера на филма "Ламбо от София" с автор Георги Тошев и др.

Сред събитията, които включва програмата „Стефан Данаилов на 80: години любов“, са именуване и преобразуване на част от площад „Велчова завера“ в градина „Проф. Стефан Данаилов“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right