Народният театър - без ПР и без главен режисьор

-

Снимка: Столица.bg

След месеци на напрежение в Народния театър "Иван Вазов", постът на директор "Връзки с обществеността и реклама" в театъра е освободен от бившият депутат Велислава Кръстева.

Кръстева беше назначена през лятото на 2022 г., след като новоизбраният директор Васил Василев встъпи в длъжност. След шумен скандал между нея и главния режисьор на театъра Александър Морфов, се стигна и до оставка на главния драматург Захари Карабашлиев, както и до сериозни разногласия в трупата.

Втора оставка в столичния Народен театър

Днес в профила си в социалната мрежа Кръстева обяви, че от утре, 1 март, вече не е част от екипа на театъра. "За мен беше чест", написа тя и добави библейски цитат от Еклесиаст:

"Има време за всяко нещо и определено време за всяко намерение под небето: време за раждане и време за умиране; време за насаждане и време за изкореняване на насаденото; време за убиване и време за изцеляване; време за събаряне и време за градене; време за плачене и време за смеене; време за жалеене и време за танцуване; време за хвърляне на камъни и време за събиране на камъни; време за прегръщане и време за въздържане от прегръщане; време за търсене и време за изгубване; време за пазене и време за изхвърляне; време за късане и време за шиене; време за мълчане и време за говорене; време за обичане и време за мразене; време за война и време за мир.
Еклесиаст 3:1-8 VBG".

Главният режисьор на Народния театър "Иван Вазов" Александър Морфов пък е бил освободен, съобщи БНТ. Той е получил заповедта за дисциплинарното си уволнение малко след 15 ч. днес.

Така театърът остава без двамата основни участници в разразилите се наскоро скандали, които доведоха до разединение в трупата. Директорът на Народния театър не беше открит за коментар, допълват от БНТ.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right