Вежди Рашидов: Червената къща е моя кауза

Червената къща

Снимка: Офнюз

Председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов настоява за среща с премиера Борисов, стана ясно в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Рашидов смята, че  Министерството на културата управлява лошо галериите и музеите в страната. Той сподели възмущението си от факта, че Червената къща се дава под наем. Според него това е равносилно на престъпление. Никъде в света няма такъв случай. Вежди Рашидов иска духът на Андрей Николов, патриархът на българската скулптура, да се успокои като къщата му стане музей. Затова Червената къща става негова мисия.

Рашидов беше категоричен, че оставката на Боил Банов може да поиска само премиера. Според него, културата от дълго време е в колапс заради недостига на средства.

Сега, по време на кризата, културното министерство повече се грижи повече за театрите, а за творците на свободна практика никой не се притеснява, е на мнение Рашидов. Той смята, че културните мероприятия бавно трябва да се връщат в живота ни, както всичко останало.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НАТФИЗ даде сцена на ученици, които изпълниха стихове от утвърден......

Каквото и да си говорим за поезията, едно е сигурно: тя определено е на мода, и то в най-добрия смисъл. Вдъхновяващо е д...

Прочети още keyboard_arrow_right