Вместо ОКИ "Топлоцентралата" става Регионален център за съвременни изкуства

Вместо ОКИ "Топлоцентралата" става Регионален център за съвременни изкуства

Снимка: Столица.bg

Строящият се център за съвременни изкуства в София - "Топлоцентралата", край НДК, ще има статут на Регионален център за съвременни изкуства. Това решиха днес общинските съветници на онлайн заседание на Постоянната комисия по култура и образование към СОС. ОТ 12 гласували 10 бяха "за" и двама "въздържали се".

Обектът трябва да е готов в началото на 2021 г. и от пролетта да започне да функционира. Първоначално "Топлоцентралата" получи статут на Общински културен институт (ОКИ), но днес той бе променен.

"Топлоцентралата" - Културното бижу на София (СНИМКИ)

Една от поставените задачи на Центъра за съвременно изкуство е създаване, представяне и разпространение на артистични продукти в областта на съвременните визуални изкуства, сценични изкуства, пърформанси, циркови, градски изкуства, художествени практики в дигитална среда, музика и литература.

Комисията прие  и доклада за поставяне на паметна плоча на проф. д-р Елен Алексиев по повод 100 години от рождението му. Паметният знак ще се постави на фасадата на къщата, в която е живял над 40 години, на ул. Св. Климент Охридски" 64.

Решено беше и да се изработи скулптурната композиция „Водна паша“ на твореца Павел Койчев в съществуващия художествен елемент на градинско парковото пространство водно огледало при западния вход в Южния парк откъм бул. Петко Ю. Тодоров в София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right