Водосвет и нова премиера откриват сезона в Музикалния театър

Водосвет и нова премиера откриват сезона в Музикалния театър

Снимка: Музикален театър "Стефан Македонски"

С водосвет за здраве и успех беше открит новият театрален сезон на Музикалния театър и Балет „Арабеск”. От сцената на театъра отец Александър Лашков пожела духовно и телесно здраве на всички. 
 
Директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова пожела на добър час през новия театрален сезон. „Приготвяме се за най-лошото, но се молим да се случи възможно най-доброто. Пожелавам ви, когато  идвате в театъра – да идвате с открити сърца и да влагате цялата си любов в това,  което правим – нашето изкуство.”
 
До края на COVID-мерките театърът ще посреща публиката си при запълване на 50 процента от капацитета на салона. Спектаклите, които позволяват,  ще бъдат с редуциран състав на артистите на сцената и на музикантите в оркестрината. Там, където не е възможно да се спазва необходимата дистанция на сцената, артистите ще играят с маски. 
 
В момента всички звена на театъра репетират най-новото заглавие в афиша с премиера през октомври – оперетата на Калман „Принцесата на цирка”. Премиерните дати са 23-ти, 24-ти и 25-ти. За първи път редом със солистите на сцената ще излязат и професионални циркови артисти.   
 
Музикалният театър ще посрещне официално публиката си на първи октомври, четвъртък, от 19:00 часа с концерта –спектакъл „Вихрено и страстно”.  На него ще прозвучат най-вихрените мелодии от любимите на зрителите  оперети и мюзикъли. 
 
Балет „Арабеск” кани зрителите за началото на новия си сезон утре от 20:00 часа на Гала вечер на откритата сцена Платформа А6 на НДК. В спектакъла са подбрани най-добрите фрагменти от репертоара на „Арабеск” през годините. Билети има на касата на Музикалния театър и на  www.eventim.bg

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right