Военният театър почита Вазов с "Урок по български"

спектакъл по Вазов

Снимка: Столица.bg

Театърът на българската армия кани зрителите си на един по-различен урок. Урок по български. На 4, 16 и 29 март от 19:30 часа са премиерните представления на спектакъла "Урок по български- На теб, Българийо свещена". Това е поетичен спектакъл по Иван Вазов.В сценичната адаптация на Иван Налбантов е включена почти цялата трупа на Театър "Българска армия". Консултант на проекта е проф. Владимир Атанасов.Сценографията и костюмите са на Нина Пашова, музиката е на Добрин Векилов-Дони. 
 
Екипът на пиесата няма да повтаря написаното в учебниците и томовете книжнина за живота и творчеството на Патриарха на българската литература Иван Вазов. А ще се опита със средствата на словесно-изпълнителското изкуство (или тъй нареченото „художествено слово”) да надникне в десетина от неговите неувяхващи творби- "Паисий", "Българският език", "Раковски", "Левски", "Кочо/Защитата на Перущица/", "Възпоменания от Батак", "Опълченците на Шипка", "Той не умира", "Новото гробище над Сливница", "Майка ми", Отечество любезно, как хубаво си ти", "Моите песни".
             
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right