Военноисторическият музей в София организира онлайн игра в памет на Левски

-

Снимка: НВИМ

В седмицата, когато отбелязваме 149-ата годишнина от гибелта на Левски, да почетем завета му, да си припомним делото му и да научим още факти за неговия живот. За това призовават от Националният военноисторически музей в София.

От днес, 14, до 19 февруари организира онлайн игра. Във всеки от 6-те дни във Фейсбук профила на музея ще бъде публикуван въпрос с няколко възможни отговора, свързан с не толкова познати факти от живота на Апостола. Всеки ден в 16 часа на лотариен принцип ще бъде избиран един участник, познал верния отговор, който ще получи едногодишен безплатен семеен достъп до експозициите на Националния военноисторически музей и неговите филиали – Парк-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово. С обявяването на верните отговори екипът на Музея ще публикува и допълнителна информация, с която да обогати знанията за личността и делото на Васил Левски.

На 18 и 19 февруари гостите на музея ще имат възможност да научат историята на малкото запазени вещи на Левски с помощта на музеен експерт. Думите на Апостола, записани в неговите писма и личното му тефтерче, ще бъдат визуализирани чрез светлинна инсталация в залата, където се намират вещите му.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Откриват „Походът на книгите“ в столичния "Искър"...

12-ото издание на инициативата "Походът на книгите" ще бъде официално открито в Дом на културата „Искър“ в с...

Прочети още keyboard_arrow_right