„Война и мир“ с илюстрации от Теодор Ушев в София и страната

„Война и мир“ с илюстрации от Теодор Ушев в София и страната

Снимка: Издателство "Кръг"

Прочутият роман на Лев Толстой излиза в луксозно издание

В разгара на Коледния панаир на книгата „Кръг“ представя едно от най-мащабните издания на годината – „Война и мир“ от Лев Толстой. Грандиозният роман на руския класик излезе в четири луксозни и удобни за четене тома, за които корици и близо петдесет илюстрации нарисува големият художник и аниматор Теодор Ушев, съобщиха от издателството.

Използван е класическият у нас превод на Константин Константинов, създаден през 1957 г., а цялостното оформление на проекта е на дизайнера Григор Григоров. „Война и мир“ често е определян като най-великия роман в историята на литературата, а авторът му – Лев Толстой, е признат от критиката и читателите за най-добрия белетрист на всички времена. Той създава най-прочутото си произведение в периода 1863 – 1869 година, в разцвета на младостта си, успял да се посвети изцяло на писането в първите години на брака си. Заглавието на творбата става окончателно след първите два варианта – „Три времена“ и „Всичко е хубаво“.

„Война и мир“ е забележителна смесица между реализъм, историческа проза и философия. Ако светът можеше да разкаже сам себе си, той щеше да пише като Толстой, коментира Исак Бабел. А самият Толстой заявява, че „Война и мир“ не е „роман, още по-малко е поема и още по-малко историческа хроника“, защото „най-добрата руска литература не отговаря на стандартите“.

Теодор Ушев (р. 1968) е български художник, аниматор и режисьор. Филмите на Ушев, който живее и твори в Канада, в сътрудничество с канадския Национален филмов съвет, са спечелили повече от 80 престижни награди по света. Сред тях най-ярко се откроява номинацията за „Оскар“ за късометражен анимационен филм през 2017-а за „Сляпата Вайша“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right